Het meisje met de gouden jurk

Rubinstein
9789047612490
    niet op voorraad
 
het_meisje_met_de_gouden_jurk
gouden boekje
  • Beschrijving

NIEUW Dit is Niesje. Ze heeft haar mooiste kleren aan. En Niesjes moeder heeft haar haar wel uren gekamd en de buurvrouw heeft er een prachtig gouden kroontje op gezet. Maar waarom ziet ze er zo prachtig uit? 

Niesje is niet alleen. Er lopen allemaal schutters om haar heen. Die zijn ook al zo mooi gekleed. En wat zijn ze onrustig. ‘Zit mijn kraag mooi?’, ‘Zit mijn haar goed?’ en ‘Zit mijn hoed recht?’ vragen ze opgewonden aan elkaar. Ze lopen zo druk heen en weer dat je Niesje bijna niet meer kunt zien. Maar waarom zijn ze zo druk?

Zowel Jan Paul Schutten als Martijn van der Linden pleegden voor Niesje en de Nachtwacht gedegen onderzoek naar De Nachtwacht en naar het leven en de schilderkunst in de 17e eeuw.

Dit betaalt zich uit in een Gouden Boekje dat vol zit met weetjes over het beroemdste schuttersstuk ter wereld en knipoogjes naar verschillende beroemde schilderijen uit Rembrandts tijd.

Een unieke reconstructie van de totstandkoming van Rembrandts meesterwerk, maar bovenal: een Gouden Boekje om niet te missen!

Auteur: Jan Paul Schutten

 

Het meisje met de gouden jurk | Rubinstein b.v.
ISBN: 9789047612490 | € 7.50
__ifPurchasable__
__endifPurchasable__