Gebakken Mannetjes DVD

Rubinstein
9789054449775
    niet meer leverbaar
 
  • Beschrijving

De avonturen van de Gebakken Mannetjes zijn gebaseerd op de Gouden Boekjes. De vier acteurs die de Mannetjes spelen zijn allemaal lid van Orkater, een beroemde theatergroep.

In prijs verlaagd van € 19,95 voor  € 12,95.   
Wordt niet meer uitgegeven.

 

De regisseur, Sjoerd van den Broek, maakt al lang programma's voor Villa Achterwerk, bijvoorbeeld "Hier is mijn dier en If's cool".

Sjoerd wilde al lang iets doen met de Gouden Boekjes, maar hij wist niet precies wat. Tot hij een voorstelling zag van Orkater. Samen met vier Orkater-acteurs ging hij aan de slag om de Gouden Boekjes te verfilmen.

Leopold Witte, één van de Orkater-acteurs, schreef ook de scripts voor de serie. Hij legt uit: Het was heel moeilijk om de stijl die wij in het theater hebben te vertalen naar televisie. Met theater is het makkelijk, dan zijn wij gewoon vier muzikanten die een verhaal vertellen.'Gebakken Mannetje Kees van der Vooren: 'We hadden bedacht dat we steeds aan een tafel zaten. Zoals een kind met een autootje speelt en denkt dat er mensjes in zitten." Leopold: 'Eet speelgoed was belangrijk. Wij zetten iets op tafel, een speelgoedhuisje of zo, en dan zoomt de camera in en lopen wij zelf in die speelgoed-wereld.'

Kees: 'Het bleef ook klein. Jij paste op een gegeven moment niet meer door dat deurtje.'

Bevat de afleveringen: - De gele taxi - Hans Worst - De kleine indiaan - Pietepaf het circushondje - 4 brandweermannetjes - Christoffel en de Columbus - Wim is weg.

Speelduur: 1:18

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__