12 Rijmpjes en versjes uit de gouden doos

Rubinstein
9789054445562
    niet meer leverbaar
 
12-rijmpjes-uit-de-gouden-doos
boek + dvd
  • Beschrijving

Een gouden filmboekje met dvd. Meneer Juttepeer en mevrouw Zoetekauw, de Dierenschilder nog een aantal van die verrukkelijke meezingliedjes en versjes komen op deze DVD voor het eerst tot leven in de vorm van eenvoudige, charmante animaties.

Niet meer leverbaar.

Natuurlijk ook hier weer op weergaloze wijze voorgedragen en gezongen door Karin Bloemen. In het boekje staan de teksten en plaatjes van de liedjes die te zien zijn op de DVD. Een genot om naar te kijken en te luisteren, voor klein en groot. De rijmpjes en versjes op de dvd bij dit boek werden geanimeerd door Hans Fleur. De animaties zijn gebaseerd op de illustraties van Fiep Westendorp en de teksten van Han G. Hoekstra uit het eerder verschenen boek Rijmpjes en versjes uit de nieuwe doos, uitgegeven door J.M. Meulenhoff bv, Amsterdam. De gelijknamige cd verscheen eerder bij Uitgeverij Rubinstein bv, Amsterdam.  Alle rijmpjes en versjes op de cd en dvd zijn voorgedragen door Karin Bloemen onder muzikale begeleiding van Arjen Mooijer.

Over de auteurs
De samenwerking van Han G. Hoekstra en Fiep Westendorp kent een lange historie. Al in 1947 illustreerde Fiep voor Han de versjesbundel Het verloren schaap, gevolgd door de bundels De ijsmuts van Prins Karel en Versjes uit de grabbelton.

In 1952 illustreerde Fiep Rijmpjes en versjes uit de nieuwe doos. De nieuwe uitgave van Rijmpjes en versjes uit de nieuwe doos van 1976 noemde Fiep haar lievelingsboek. Deze nieuwe bundeling van de prachtige versjes van Han G. Hoekstra heeft ze met buitengewoon veel plezier geïllustreerd.

Het merendeel van de illustraties maakte ze in kleur. Het grote formaat van het boek gaf haar de mogelijkheid de teksten en de illustraties op een speelse manier over de bladspiegel te verdelen. Het was het precomputertijdperk en dus moest Fiep bij de plaatsing van de illustraties heel precies rekening houden met de lengte en de volgorde van de tekst. Op de originele tekeningen is duidelijk te zien met hoeveel creativiteit, inzicht en precisie Fiep aan iedere pagina heeft gewerkt.

Ook Han G. Hoekstra was erg blij met dit boek. Hij schreef in het exemplaar dat hij aan Fiep cadeau gaf, de opdracht:

Lieve Fiep
Weet je wat het is. Ik heb je al verteld wat ik vind. Maar ik wou het ook
nog ’s geschreven hebben. Waar beter dan hier?
Je tekeningen zijn juwelen. Tijdloos mooi, pure beeldende kunst. Wat heet
illustraties! Nou ja, ik ben er erg gelukkig mee.

Dag, je Han G.

 

Rijmpjes en versjes uit de Gouden Doos | Hardcover | Rubinstein b.v.
ISBN: 9789054445562 | € 10,00 

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__